Optimale oplossingen voor het verduurzamingsproces in de zorg


Unica Energy Solutions helpt jouw zorginstelling sneller te verduurzamen


"CO2 neutraal in 2050 lijkt ver weg, maar de route er naartoe is complex, onduidelijk en spannend!"

Niet eerder heb ik de onvermijdelijkheid van de energietransitie en de noodzaak tot verduurzaming zo duidelijk ervaren als in het jaar 2022. Onder invloed van geopolitieke ontwikkelingen en marktomstandigheden voel ik, waarschijnlijk net als iedere burger, dat de urgentie tot klimaatactie in alle opzichten toeneemt. Ik ben er daarom op gebrand om met Unica als partner in duurzame transformaties hier graag een positief verschil te maken.

De diepgaande kennis van de energiemarkt van onze collega’s en de stand der techniek binnen Unica kunnen een uitstekende ondersteuning bieden aan bedrijven en instellingen in de zorg. Wij geven graag concreet invulling aan de klimaatdoelen en -ambities van onze opdrachtgevers in lijn met de Green Deal.

Volledig verduurzaamd en CO2 neutraal (lees verder)

Binnen Unica houden wij vanuit het cluster Unica Energy Solutions ons namelijk exact hier mee bezig. Wij hebben ons ten doel gesteld dat wij alle energievoorziening bij onze klanten in 2050 volledig verduurzaamd hebben en CO2-neutraal. Een jaartal als 2050 lijkt ver weg, maar de weg er naartoe is voor veel zorginstellingen complex, onduidelijk én spannend. Met onze marktkennis en technologische oplossingen begeleiden wij zorgorganisaties graag door dat continu veranderende energielandschap. Bij ons kan een klant rekenen op een onafhankelijk advies, zorgzame begeleiding en technische uitvoering aan ieder energievraagstuk.

Unica heeft met haar dochteronderneming Hellemans Consultancy de Green Deal Zorg 3.0 mede ondertekend; wij ondersteunen de zorgbedrijven die willen bijdragen aan, onder andere, het verminderen van de CO2 uitstoot. De zorg wil haar CO2 van 7% op het totaal in Nederland terugbrengen en Unica Energy Solutions kan hierbij helpen. Het is geen gemakkelijke opgave en behelst meer dan het vervangen van een gasketel voor een warmtepomp. Om over de loop van de tijd een verbetering te kunnen laten zien is het belangrijk om de hele energieketen te begrijpen en te kunnen beïnvloeden. Het is ons doel om de energiemarkt, energieproductie, energieinkoop, energieopslag en energiemonitoring bij elkaar te brengen voor de zorg.
Het bundelen van de bovenstaande energie gerelateerde thema’s en technieken zorgen ervoor dat de zorg zich kan bezighouden met de zaken die voor haar belangrijk zijn. Unica kan verduurzaming helpen vormgeven in een passend plan, bijsturen waar nodig en het realiseren binnen ons eigen concern. Of het nu gaat om de milieuthermometer Zorg, financiële of technische businesscases of renovatie of onderhoud; Unica Energy Solutions kan in alle facetten ondersteunen.

Jan Willem Keur Unica Energy Solutions

Ook geïnspireerd om samen de schouders onder de energietransitie te zetten? Laten we met elkaar in gesprek gaan en een route uitstippelen die het beste bij uw instelling past. Samen maken we immers de toekomst!

Met groene groet,

Jan Willem Keur
Clusterdirecteur Unica Energy Solutions

Ontzorgen op 3 vlakken

In 3 stappen helpen wij jouw zorginstelling verduurzamen:

1. Meedenken vanuit duurzaamheidsdoelstellingen
2. Begeleiden gedurende alle stappen in het proces
3. Uitvoeren van alle vooropgestelde plannen 

Onze stappen uitgelegd

1. Meedenken vanuit jouw duurzaamheidsdoelstellingen


2. Begeleiding gedurende alle stappen in het proces

3. Uitvoeren van alle vooropgestelde plannen 

Zorg geeft energie

In een 24-uurs omgeving als de zorg wordt veel energie verbruikt. Voor zorginstellingen is het een hele uitdaging om het energieverbruik en de energiekosten zo laag mogelijk te houden. Daarin staan zorginstellingen gelukkig niet alleen. Unica Energy Solutions integreert duurzame energieoplossingen om cliënten en medewerkers een comfortabele omgeving te bieden tegen minimale energie- en onderhoudskosten.

Technische faciliteiten kunnen het zorgproces ondersteunen. Unica Energy Solutions combineert het gebruik van slimme, duurzame technieken met de mogelijkheden van de omgeving, zoals warmte-/koudeopslag in de bodem. Met Unica zijn opdrachtgevers verzekerd van een technologiepartner die voldoet aan wet- en regelgeving om installaties in topconditie te houden met een laag energieverbruik en een hoog comfort.

 


 

 

 

 

 


Simone van Houten vierkante uitsnede

Wat we voor u kunnen betekenen?

Bel met Simone van Houten
Consultant Zorg 

06-30034024